HTML

Alföldgazdaság

Alföldekről minden, világ síkságai egíyesüljetek!

Etarget hírdetés

Partnerek

Friss topikok

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Indavideó

Indafotó képek

Bugac

2012.05.19. 16:01 :: rakiczki

Közvetlenül Kiskunfélegyháza előtt kell letérni az M5-ös autópályáról a Bugacra vezető útra. Bugac a nemzeti park egyik legnagyobb kiterjedésű és legváltozatosabb területe. Ezen az egy területen megtalálható a nemzeti park többi területének szinte minden jellemzője. Több mint tízezer hektáron egymást váltogatják a homokbuckák, a homoki növénytársulások, a zsombékosok, turjánosok, a vadvirágos rétek, a nádasok, a szikes tavak, a természetes erdőtársulások stb. A homokbuckák az ősborókással és a pusztát nyugatról lezáró Nagyerdő egyedülálló tájképi látványosság Európában.

bugac.jpg

Ez a táj szolgált búvó helyül a híres betyárnak, Bogár Imrének. Bugacpusztán ősi típusú állattartás folyik, de korszerű genetikai elveknek megfelelően. A magyar szürkemarha, rackajuh, mangalicasertés és egy 400 állatból álló Furioso ménes, amely tiszta vérvonala a sárvári grófi ménesnek, jelenti ma az ország egyik legfontosabb génbankját. A tanyavilág - mint a nemzeti park más területein is - Bugacon is jelentős értéke a nemzeti parknak. A tájba illő, Kerényi József tervei alapján megépített pásztormúzeumban a terület jellemző élővilágát, a puszta történetét, a bugaci pásztorélet emlékeit, tárgyait, eszközeit láthatjuk. A közelében különböző pásztorépítmények (cserény stb.) találhatók. A vendégeket kocsikon viszik a puszta látnivalóihoz és a hagyományos lovasbemutatóhoz. A Bugaci csárda és a Pásztor csárda kiváló magyaros ételekkel fogadja a vendégeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfoldgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr244525994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása